Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z rabarbarem
1 Rabarbar obrać, pokroić w 5 mm plasterki wsypać do niego 3 łyżki cukru, wymieszać i odstawić na 15 minut Po tym czasie sok odsączyć od owoców.
2 W garnuszku rozpuścić masło i przestudzić.
3 Jajka utrzeć z cukrem na gładko, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać. Wlać masło i dokładnie połączyć składniki.
4 Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
5 Ciasto przelać do tortownicy i posypać rabarbarem 6 Piec w 180 stopniach C około 45-50 minut. Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem
2 W garnuszku rozpuścić masło i przestudzić.
3 Jajka utrzeć z cukrem na gładko, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać. Wlać masło i dokładnie połączyć składniki.
4 Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
5 Ciasto przelać do tortownicy i posypać rabarbarem 6 Piec w 180 stopniach C około 45-50 minut. Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem