Sposób przygotowania:
Kakaowe mini serniczki
Do miski wlewamy zimną śmietanę kremówkę. Wsypujemy do niej cukier puder i ubijamy na najwyższych obrotach, aż będzie sztywna i lśniąca. Kilka łyżek ubitej śmietany zostawiamy do wyłożenia jej na wierzch serniczków. Następnie dodajemy serki homogenizowane i nadal miksujemy na gładką masę. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody i zastawiamy do napęcznienia. Następnie na kilka sekund wstawiamy ją do mikrofali, żeby rozpuściła się. Powoli wlewamy ją do masy serkowej i energicznie miksujemy. Na sam koniec dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Na dnie papilotek układamy okrągłe biszkopty. Na biszkoptach wykładamy po 2 łyżki kakaowej masy. Serniczki wstawiamy na 15 minut do lodówki. Po tym czasie rozsmarowujemy na ich wierzchu ubitą śmietanę i ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem serniczki wyjmujemy z papilotek i układamy na talerzykach deserowych.