Sposób przygotowania:
Kalafior do obiadu
Kalafior ugotowac w osolonej i ocukrzonej wodzie na pol miekko. Odcedzic z wody i ostudzic. Jajko roztrzepac widelcem, posolic . Kawalki kalafiora maczac w jajku i nastepnie obtoczyc w bulce tartej, piec na rozgrzanym tluszczu. W czasie pieczenia posypac kawalki kalafiora vegeta. Najlepiej piec na malym ogniu to bedzie mial zloty kolor i chrupiaca skorke.
Justyna Vicky S.
Paola
Luno, dzięki za szybki, prosty i smaczny przepis.
PS. Zostało mi sporo głąbków, głąbików i zielonych, świeżych liści. Kombinuję teraz z zupą Buni : https://gotujmy.pl/zupa-z-glaba-i-lisci-kalafiora-,przepisy,65688.html
luna
Ciesze sie bardzo Paola, ze kalafior Tobie "przypadl do smaku"