Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kalafior po sułtańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Nieskomplikowane ale jakże smaczne połączenie smaków.

Kalafior po sułtańsku

Składniki:

Kalafior po sułtańsku

 

  • 1 kalafior (60 dag),
  • 5 dag rodzynek,
  • 5 dag orzeszków ziemnych,
  • 1/2 szklanki majonezu,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • cukier, sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

Kalafior po sułtańsku
Kalafior oczyścić, starannie opłukać i ugotować na półmiękko (8-10 minut) w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie, Osączyć, ostudzić i podzielić na cząstki. Wymieszać z umytymi i osączonymi rodzynkami, orzeszkami i majonezem. Przyprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Posypać natką.

Tagi:

kalafior