Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Panierowany kalafior

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast surówki jako dodatek do mięsa przygotuj pieczony kalafior w panierce. Szybkie, proste przygotowanie, można podać na niedzielny obiad lub święta.

Panierowany kalafior

Składniki:

Panierowany kalafior

 

Sposób przygotowania:

Panierowany kalafior

I

Panierowany Kalafior
Przygotowanie ciasta do panierowania kalafiora.

1. Kalafior myję, dzielę na mniejsze różyczki.
2. Do miski wsypuję mąkę, sól, paprykę słodką, czosnek, dodaję ketchup, miód i mieszając wlewam stopniowo mleko.
3. W cieście zanurzam każdą różyczkę kalafiora.

II

Panierowany Kalafior
Układanie różyczek kalafiora na blaszce wyłożonej papierem i piecznie.

4. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.

III

5. Kalafior gotowy, jako dodatek do mięsa.
6. Smacznego.