Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kalafior w panierce z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kalafior z ziemniakami, idealny na obiad.

Kalafior w panierce z ziemniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafior w panierce z ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w panierce z ziemniakami
Kalafiora starannie obieramy z liści, myjemy i w całości wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości. Ugotowany kalafior wykładamy na talerz i studzimy. Dzielimy na różyczki. Na dwóch talerzach przygotowujemy jajko oraz bułkę. Kalafior zanurzamy najpierw w rozmąconym jajku, a następnie obtaczamy w bułce. Smażymy na rumiano na patelni z rozgrzanym masłem. Ziemniaki gotujemy do miękkości. Lekko podsmażamy na tłuszczu z cebulką. Na talerz wykładamy ziemniaki, obok kalfior. Można podawać z surówką.
Kalafior w panierce z ziemniakami
Kalafiora starannie obieramy z liści, myjemy i w całości wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości.
Kalafior w panierce z ziemniakami
Ugotowany kalafior wykładamy na talerz i studzimy. Dzielimy na różyczki.
Kalafior w panierce z ziemniakami
Na dwóch talerzach przygotowujemy jajko oraz bułkę. Kalafior zanurzamy najpierw w rozmąconym jajku, a następnie obtaczamy w bułce.
Kalafior w panierce z ziemniakami
Smażymy na rumiano na patelni z rozgrzanym masłem.