aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Kalafior w panierce2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny kalafior w panierce z bułki tartej

Kalafior w panierce2

Składniki:

Kalafior w panierce2

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w panierce2
Kalafiora obrać z liści i dokładnie umyć. W całości włożyć do dużego garnka, zalać wodą i zagotować. Dodać odrobinę soli i gotować kalafiora, aż będzie miękki ( nie rozgotowany!, najlepiej badać miękkość widelcem). Ugotowany kalafior wyjąć z wody i ostudzić. Jajka rozmącić na talerzu. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Kawałki kalafiora zanurzać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Na patelni roztopić masło. Ułożyć kawałki kalafiora i smażyć na rumiano z obu ston.