Sposób przygotowania:
Kalafiorowa inaczej
Pieczarki oczyścić i drobno poszatkować,I skropić sokiem z cytryny i udusic na tłuszczu. Dodać nie rozmrożony kalafioą
rozgniecione widelcem pomidory razem z zalewą zalać gorącym rosołem i ugotować do miękkoŚci. Doda gorące mleko i zagoto-
wac na niewięlkim ogniu. Mąkę rozprowadzić zimną wodą dolać do zupy i podgrzewać naniewięlkim ogniu, stale mieszając do chwili' gdy zupalekko zgęstnieje' Doprawić do smaku. Zdjąć z ognia,delikatni wymieszać z posiekaną zieleniną. Podawać z groszkiem ptysiowym lub rumianymi grzankami.Smacznego!
rozgniecione widelcem pomidory razem z zalewą zalać gorącym rosołem i ugotować do miękkoŚci. Doda gorące mleko i zagoto-
wac na niewięlkim ogniu. Mąkę rozprowadzić zimną wodą dolać do zupy i podgrzewać naniewięlkim ogniu, stale mieszając do chwili' gdy zupalekko zgęstnieje' Doprawić do smaku. Zdjąć z ognia,delikatni wymieszać z posiekaną zieleniną. Podawać z groszkiem ptysiowym lub rumianymi grzankami.Smacznego!