kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Kalafiorowa jajecznica

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybko, smacznie i zdrowo- śniadanie na ciepło.

Kalafiorowa jajecznica

Składniki:

Kalafiorowa jajecznica

 

  • 4 różyczki kalafiora
  • 1 jajko
  • sól, pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa jajecznica
Kalafiora odgotowujemy w osolonej wodzie ( można to zrobić dzień wcześniej i przechować w lodówce). Należy uważać by nie rozgotować go zbyt mocno-najlepiej wodę zagotować i dopiero włożyć kalafiora, trzymać go na ogniu ok.10-15min. i wyjąć łyżką durszlakową. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy różyczki kalafiora , możemy je rozdrobnić wtedy szybciej się upieką. Jajko mieszamy widelcem doprawiając solą i pieprzem. Wlewamy do obsmażonego kalafiora. Mieszamy i smażymy do ścięcia się jajka. Przekładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki.