ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kalarepa w śmietance z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienity dodatek do obiadu.

Kalarepa w śmietance z ziołami

Składniki:

Kalarepa w śmietance z ziołami

 

Sposób przygotowania:

Kalarepa w śmietance z ziołami
Kalarepy myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kawałki. Oprószamy je solą i skrapiamy świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Śmietanę przelewamy do miseczki. Koperek, szczypiorek i natkę myjemy (ich ilość zależy od naszych indywidualnych preferencji). Zieleninę siekamy drobniutko, mieszamy ze śmietaną. Dodajemy szczyptę pieprzu do smaku. Takim sosem polewamy kalarepę. Podajemy od razu.

Tagi:

kalarepa