Sposób przygotowania:
Kalarepa w sosie koperkowym
Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy.
Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w sporą kostkę, wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
Koperek myjemy i lekko osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na drobno.
Pokrojony koperek dodajemy do kalarepki i gotujemy do miękkości.
Do śmietanki wsypujemy mąkę i mieszamy, wlewamy do garnka oraz przyprawiamy do smaku.
Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w sporą kostkę, wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
Koperek myjemy i lekko osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na drobno.
Pokrojony koperek dodajemy do kalarepki i gotujemy do miękkości.
Do śmietanki wsypujemy mąkę i mieszamy, wlewamy do garnka oraz przyprawiamy do smaku.