Sposób przygotowania:
Kotlety nadziewane kalarepą i papryką
Kalarepki obrać, pokroić w kostkę i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, osączyć. Umyte pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać pieczarki, kalarepki, pokrojoną paprykę, podsmażyć.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ostudzić. Mięso umyć osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Na mięso ułożyć porcję nadzienia, złożyć i spiąć wykałaczkami.
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ostudzić. Mięso umyć osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Na mięso ułożyć porcję nadzienia, złożyć i spiąć wykałaczkami.
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.