Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety nadziewane kalarepą i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlety schabowe nadziewane kalarepką, papryką, panierowane w płatkach kukurydzianych są bardzo smaczne z chrupiącą skórką.

Kotlety nadziewane kalarepą i papryką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kotlety nadziewane kalarepą i papryką

 

Sposób przygotowania:

Kotlety nadziewane kalarepą i papryką
Kalarepki obrać, pokroić w kostkę i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, osączyć. Umyte pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać pieczarki, kalarepki, pokrojoną paprykę, podsmażyć.

Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ostudzić. Mięso umyć osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Na mięso ułożyć porcję nadzienia, złożyć i spiąć wykałaczkami.

Panierować w mące, roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor. 
Kotlety nadziewane kalarepą i papryką
Kalarepki, pieczarki, paprykę i cebulę podsmażyć na maśle.
Kotlety nadziewane kalarepą i papryką
Mięso zbić tłuczkiem, przyprawić do smaku, włożyć porcję farszu.
Kotlety nadziewane kalarepą i papryką
Złożyć na pół, brzegi spiąć wykałaczkami.
Kotlety nadziewane kalarepą i papryką
Panierować w mące, jajku i płatkach kukurydzianych.
Kotlety nadziewane kalarepą i papryką
Smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanej oliwie.