Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Kalarepka a'la chipsy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Jeśli lubicie pieczone ziemniaki w formie chipsów, myślę że dla odmiany pieczona kalarepka również może Wam zasmakować.

Kalarepka a'la chipsy

Składniki:

Kalarepka a'la chipsy

 

Sposób przygotowania:

Kalarepka a'la chipsy

Etap 1

Kalarepka a'la chipsy.
Kalarepkę pokroić w plastry i wyłożyć na blachę, upiec.

Kalarepki obrać i pokroić na cienkie plasterki. Pokrojone wymieszać z olejem, dodać ulubione przyprawy. Ja dodałam sól, szczyptę pieprzu cytrynowego i paprykę ostrą (moje były dość ostre). Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 200°C. Można podać z ketchupem.


Tagi:

kalarepa