Kalmary w cieście razowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie, smaczne, egzotyczne a przede wszystkim pożywne

Kalmary w cieście razowym

Składniki:

Kalmary w cieście razowym

 

  • Tuby kalmarowe lub krążki ok 200-400 g
  • 2 jajka
  • kilka łyżek mąki żytniej razowej
  • sól, pieprz
  • olej/oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Kalmary w cieście razowym
Kalmary rozmrozić, pokroić w krążki (jesli są to tuby zdjąć wewnętrzną błonę)
rozbić jajka, wymieszać z mąką na jednolitą, ale gęstą masę
krążki kalmarowe zanurzać w cieście i smażyć krótko na rozgrzanej patelni.
Podawać z ryżem, warzywami (np gotowanymi na parze), można dodać sos egzotyczny do smaku

Tagi:

jajko jajka