szewczyk

szewczyk

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

kalmary z bagietką i czosnkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

chrupiąca bułka z kalmarami w sosie czosnkowym

kalmary z bagietką i czosnkiem

Składniki:

kalmary z bagietką i czosnkiem

 

  • mała puszka kalmarów w sosie własnym(atramencie)
  • jedna średnia bagietka,najlepiej czosnkowa(są takie pakowane w marketach w lodówce)
  • sos czosnkowy

 

Sposób przygotowania:

kalmary z bagietką i czosnkiem
nagrzewamy piekarnik do 190stopni. Bagietkę kroimy na klika kromeczek i nakładamy kalmary. Wkładamy i pieczemy bagietkę rozcięta na kilka kromeczek około 7 minut. Wyjmujemy bułeczki z pieca,ja na wierzch dodaje rozdrobniony czosnek. I serwuję z sosem czosnkowym.Może być gotowy z butelki, lub rozrobiony jogurt naturalny z czosnkiem doprawionym do smaku.Pycha!