dommagda

dommagda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 42]

Kamuszki(kulki ziemniaczane smażone)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Super dodatek do mięs pieczonych,drobiu czy kotlecików.

Kamuszki(kulki ziemniaczane smażone)

Składniki:

Kamuszki(kulki ziemniaczane smażone)

 

  • 1,5 kg średnich ziemniaków
  • 5 cebul
  • 10 dag boczusiu
  • sól
  • tłuszcz do smażenia
  • garść zieleniny
  • 1 łyżeczka vegety

Sposób przygotowania:

Kamuszki(kulki ziemniaczane smażone)
Boczek i cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na łyżce tłuszczu.Ziemniaki obrać i ugotować w wodzie z dodatkiem vegety,ciepłe przepuścić przez maszynkę.Do masy dodać boczek z cebulą i zieleniną,doprawić.Natłuszczonymi rękoma formować małe kuleczki i obsmażyć lub upiec na złoto.

Tagi:

ziemniaki