Wiola 1978

Wiola 1978

Kucharz
[Przepisów: 8]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Kanapeczki wiosenne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobry pomysł na wiosenną przekąskę

Kanapeczki wiosenne

Składniki:

Kanapeczki wiosenne

 

  • Wafle Extra Cienkie kukurydziane
  • 200 g twarogu
  • 1 pęczek dużych rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 100 g. jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kanapeczki wiosenne
Twarożek rozgnieść widelcem, dodać jogurt i wymieszać na jednolitą masę. Rzodkiewki i szczypiorek drobniutko posiekać. Dodać do masy i wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Przygotowaną masę nakładać dość grubo na wafle. wierzch udekorować cząstkami rzodkiewki. Podawać od razu po przyrządzeniu.