WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 743]

Kanapka a'la kebab

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kanapka a'la kebab z kotletem schabowym, sałatą, świeżą papryką, ogórkiem kiszonym, rzeżuchą i sosem czosnkowym.

Kanapka a'la kebab Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapka a'la kebab

 

  • Dowolna bułka która da się wydrążyć
  • 1 mały kotlet schabowy
  • 1 duży liść sałaty lodowej
  • kawałek czerwonej papryki
  • pół ogórka kiszonego
  • kawałek cebuli
  • rzeżucha
  • sól, pieprz
  • sos czosnkowy

Sposób przygotowania:

Kanapka a'la kebab

ETAP 1:

Bułkę (u mnie akurat pół dużej bułki) wydrążyć z miękkiego środka zostawiając samą skórkę.

Sałatę lodową drobno porwać lub pokroić. Wrzucić do miski. Dodać pokrojoną w paski paprykę, pokrojonego w półplasterki ogórka oraz drobno posiekaną cebulkę. rzeżuchę posiekać i dodać do reszty warzyw.

Kotleta schabowego odgrzać na patelni, w piekarniku lub w mikrofali. Po podgrzaniu pokroić w paseczki. Wrzucić do warzyw. Dodać ok. 1 łyżkę sosu czosnkowego, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.

Bułkę podgrzać chwilę w mikrofali. Do ciepłej nałożyć farsz i podawać.

Kanapka a'la kebab
Bułka wydrążona z miękkiego środka gotowa do nałożenia farszu
Kanapka a'la kebab
Farsz do kanapki po wymieszaniu z sosem czosnkowym
Kanapka a'la kebab
Farsz do kanapki przed dodaniem sosu czosnkowego
Kanapka a'la kebab
Wszystkie warzywa do kanapki pokrojone przed dodaniem kotleta i sosu