Sposób przygotowania:
Boczek z papryką i cebulką
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki (u mnie w plastry). Oprószamy solą i pieprzem.
Obsmażamy na natłuszczonej patelni i oprószamy papryką. Mieszamy i dodajemy pokrojoną cebulę.
Smażymy aż cebula zacznie się rumienić, podlewamy troszkę wodą i dusimy.
Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paski dodajemy do mięsa gdy zacznie mięso mięknąć.
Dusimy do miękkości mięsa. Jeśli trzeba podlewamy odrobiną wody.
Obsmażamy na natłuszczonej patelni i oprószamy papryką. Mieszamy i dodajemy pokrojoną cebulę.
Smażymy aż cebula zacznie się rumienić, podlewamy troszkę wodą i dusimy.
Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paski dodajemy do mięsa gdy zacznie mięso mięknąć.
Dusimy do miękkości mięsa. Jeśli trzeba podlewamy odrobiną wody.