Sposób przygotowania:
Kanapka z kurczakiem na ciepło
Filet z kurczaks myję i kroję w plastry ok 1 cm grubości. Przekładam do miski, dodajęprzyprawy i mieszam. Patelnię rozgrzewam wylewam łyżkę oleju a następnie dodaję kurczaka. Smażę na rumiano ze wszystkich stron.
Międzyczasie bułki przekrajam wzdłuż. Jedną stronę smaruję cienko masłem a następnie kładę plaster mozzarelli. Wkładam do piekarnika obie strony. Piekę aż ser się roztopi. Ok 2-3 min w 200 stopniach.
Jedną część bułki smaruję ketchupem, musztardą, kładę rukolą, mięso, plaster pomidora, kilka plastrów ogórka i jeden plaster czerwonej cebuli. Solę i pieprze do smaku.
Przykrywam drugą połówką bułki. Jem od razu.
Międzyczasie bułki przekrajam wzdłuż. Jedną stronę smaruję cienko masłem a następnie kładę plaster mozzarelli. Wkładam do piekarnika obie strony. Piekę aż ser się roztopi. Ok 2-3 min w 200 stopniach.
Jedną część bułki smaruję ketchupem, musztardą, kładę rukolą, mięso, plaster pomidora, kilka plastrów ogórka i jeden plaster czerwonej cebuli. Solę i pieprze do smaku.
Przykrywam drugą połówką bułki. Jem od razu.