Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Kanapka biedronka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wiosenna kanapka w kształcie stokrotki z uroczą biedronką na jej płatkach. Zachęci do zjedzenia zdrowego śniadania małych i dużych niejadków.

Kanapka biedronka

Składniki:

Kanapka biedronka

 

 

  • sos ziołowy
  • 2 łyżeczki jogurtu bałkańskiego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól morska
  • pieprz kolorowy
  • posiekana zielenina (pietruszka, szczypiorek, koperek)

Sposób przygotowania:

Kanapka biedronka
Wykonanie sosu: Jogurt łączymy z majonezem, dodajemy posiekaną pietruszkę, szczypiorek, koperek. Solimy i pieprzymy do smaku. Sosem ziołowym smarujemy wafel.Jajko przekrawamy na pół wyjmujemy żółtko. Białko kroimy na ósemki. Kawałki białka układamy na waflu, żółtko kładziemy na środku kanapki. Z pomidora wycinamy skrzydła biedronki. Z oliwki robimy głowę, odwłok i kropki biedronki. Na stokrotce układamy biedronkę. Kanapka wiosenna gotowa, życzę smacznego;)