WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1026]

Kanapka na grillowanym chlebie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Kanapka na chrupiącym spodzie czyli grillowanej kromce chleba z rozpuszczającym się masełkiem wędliną serem wędzonym i warzywami.

Kanapka na grillowanym chlebie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapka na grillowanym chlebie

 

  • 1 duża kromka chleba
  • masło
  • kilka plasterków wędzonego żółtego sera
  • kilka plasterków wędlin (np. schab, kiełbasa żywiecka)
  • kawałek pomidora
  • liść kapusty pekińskiej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kanapka na grillowanym chlebie

ETAP 1:

Kromkę ulubionego pieczywa (ja dałam zwykły chleb pszenny) ułożyć w nagrzanym grillu elektrycznym i grillować aż się zrumieni.

Następnie wyjąć i posmarować masłem. Na to ułożyć kilka plasterków żółtego wędzonego sera. Na serze ułożyć liść kapusty pekińskiej (zieloną część bez białej łodygi).

Na kapuście ułożyć plasterki wędlin (mogą być różne wędliny lub jeden rodzaj). Na wędlinie ułożyć plasterki świeżego pomidora. Pomidora doprawić solą i pieprzem. Kanapkę serwować od razu gdy jest jeszcze ciepła.

Kanapka na grillowanym chlebie
Plasterki wędlin ułożone na kanapce na serze wędzonym
Kanapka na grillowanym chlebie
Plasterki wędzonego sera ułożone na grillowanym chlebie z masłem
Kanapka na grillowanym chlebie
Ugrillowana kromka chleba posmarowana masłem
Kanapka na grillowanym chlebie
Kromka chleba pszennego ugrillowana w grillu elektrycznym