Sposób przygotowania:
Sałatka z wątróbką i mozzarellą
Świeżą wątróbkę z kurczaka oczyścić z błonek i zbędnych tłuszczyków (wycinam przy pomocy nożyczek ostrych przeznaczonych do kuchni), opłukać na sitku, osuszyć na ręczniku papierowym.
Do woreczka foliowego wsypać mąkę, włożyć wątróbki i przy zamkniętym woreczku dobrze obsypać mąką, nie sypie się na około mąką.
Na gorącym oleju usmażyć wątróbki (smażę wątróbki w rondlu i przykrywam pokrywką zostawiając z 2 cm od brzegu odkryte aby się smażyło a nie dusiło, wątróbki nie strzelają po kuchence), dodać cebuli pokrojonej, masło, co jakiś czas zamieszać.
Wątróbki wystudzone pokroić, układać z cebulką w misce na sałacie z dodatkami: pomidory, ogórek zielony, mozzarella, szczypiorek, przed podaniem podaniem posolić i popieprzyć.
Do woreczka foliowego wsypać mąkę, włożyć wątróbki i przy zamkniętym woreczku dobrze obsypać mąką, nie sypie się na około mąką.
Na gorącym oleju usmażyć wątróbki (smażę wątróbki w rondlu i przykrywam pokrywką zostawiając z 2 cm od brzegu odkryte aby się smażyło a nie dusiło, wątróbki nie strzelają po kuchence), dodać cebuli pokrojonej, masło, co jakiś czas zamieszać.
Wątróbki wystudzone pokroić, układać z cebulką w misce na sałacie z dodatkami: pomidory, ogórek zielony, mozzarella, szczypiorek, przed podaniem podaniem posolić i popieprzyć.