BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Grillowany chleb z masłem z ziołami i czosnkiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 8

Polecam pyszny chlebek grillowany. Chlebek smarowany masłem z ziołami prowansalskimi z czosnkiem. Smak i zapach chleba skusi każdego niejadka.

Grillowany chleb z masłem z ziołami i czosnkiem

Składniki:

Grillowany chleb z masłem z ziołami i czosnkiem

 

  • Chleb okrągły krojony 1 szt,
  • Masło prawdziwe 1 kostka,
  • czosnek 1 główka średnia,
  • zioła prowansalskie 1 paczka,można 1/2 paczki (jak kto lubi)
  • sól , pieprz do smaku,
  • dodatkowo folia aluminiowa,

Sposób przygotowania:

Grillowany chleb z masłem z ziołami i czosnkiem
Masło z ziołami;

Miękkie masło włożyć do miski, dodać zioła prowansalskie oraz obrany, przeciśniemy przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać doprawić solą i pieprzem do smaku.

Folie aluminiową rozłożyć, położyć na foli okrągły średni, krojony chleb. Piętkę posmarować masłem z przyprawami przyłożyć następną kromkę, znowu posmarować przyłożyć kolejną kromkę chleba, smarować w miarę grubiej i dobrze dociskać kromki itd. kromkę po kromce do końca chleba.

Cały chleb dobrze owinąć folią aluminiową i położyć na rozpalonego grilla.

Grillować około 30 - 40 minut obracając chleb co jakiś czas.

Podawać do mięsa grillowanego, kiełbasy grillowanej itp.

Ja podałam ze śląskim krupniokiem w kapuście kiszonej.