Sposób przygotowania:
Grillowany chleb z masłem z ziołami i czosnkiem
Masło z ziołami;
Miękkie masło włożyć do miski, dodać zioła prowansalskie oraz obrany, przeciśniemy przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać doprawić solą i pieprzem do smaku.
Folie aluminiową rozłożyć, położyć na foli okrągły średni, krojony chleb. Piętkę posmarować masłem z przyprawami przyłożyć następną kromkę, znowu posmarować przyłożyć kolejną kromkę chleba, smarować w miarę grubiej i dobrze dociskać kromki itd. kromkę po kromce do końca chleba.
Cały chleb dobrze owinąć folią aluminiową i położyć na rozpalonego grilla.
Grillować około 30 - 40 minut obracając chleb co jakiś czas.
Podawać do mięsa grillowanego, kiełbasy grillowanej itp.
Ja podałam ze śląskim krupniokiem w kapuście kiszonej.
Miękkie masło włożyć do miski, dodać zioła prowansalskie oraz obrany, przeciśniemy przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać doprawić solą i pieprzem do smaku.
Folie aluminiową rozłożyć, położyć na foli okrągły średni, krojony chleb. Piętkę posmarować masłem z przyprawami przyłożyć następną kromkę, znowu posmarować przyłożyć kolejną kromkę chleba, smarować w miarę grubiej i dobrze dociskać kromki itd. kromkę po kromce do końca chleba.
Cały chleb dobrze owinąć folią aluminiową i położyć na rozpalonego grilla.
Grillować około 30 - 40 minut obracając chleb co jakiś czas.
Podawać do mięsa grillowanego, kiełbasy grillowanej itp.
Ja podałam ze śląskim krupniokiem w kapuście kiszonej.
ewaeu
BozenaMatuszczyk
Dziękuję serdecznie nam też bardzo smakuje;)
gosia56
gusia1000