WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1022]

Tosty z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 1/5 głosów: 2

Tosty czy też tostowane kanapki z serem mozzarella light, salami i pomidorem przyprawione ziołami prowansalskimi.

Tosty z mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Tosty z mozzarellą

ETAP 1:

Kromki chleba posmarować z jednej strony masłem i tą stroną ułożyć na desce do krojenia. Na dwóch kromkach ułożyć plasterki sera mozzarella light. Na serze ułożyć plasterki salami.

Na salami ułożyć plasterki pomidora. Przyprawić go solą i pieprzem i roztartymi ziołami prowansalskimi. Ułożyć drugą warstwę sera mozzarella. Przykryć pozostałymi kromkami chleba. Złożone kanapki włożyć do rozgrzanego opiekacza i piec kilka minut na złoty kolor.

Po upieczeniu tosty wyjąć i przekroić na pół. Można podać z ketchupem.

Tosty z mozzarellą
Złożone kanapki włożone do nagrzanego opiekacza
Tosty z mozzarellą
Kanapki po nałożoeniu drugiej warstwy mozzarelli
Tosty z mozzarellą
Plasterki pomidora nałożone na salami doprawione przyprawami
Tosty z mozzarellą
Plasterki salami nałożone na ser mozzarella

Tagi:

tosty