Sposób przygotowania:
Grillowany chleb z masełkiem ziołowym
Masło pozostawić w temperaturze pokojowej, aby było miękkie. Dodać do niego przyprawę ziołową do masła. Dokładnie wymieszać.
Każdą kromkę posmarować masełkiem ziołowym. Na chleb nałożyć plasterek sera żółtego i przyłożyć drugą kromką – robimy po prostu kanapkę. Sklejone kanapki owijamy folią aluminiową – można po jednej, po kilka np. porcję dla wszystkich, a nawet cały bochenek.
Zawinięty chlebek grillujemy ok. 30-40 minut. W trakcie grillowania obracamy na drugą stronę, aby ser równomiernie się rozpuścić, a chleb przypiekł.
Każdą kromkę posmarować masełkiem ziołowym. Na chleb nałożyć plasterek sera żółtego i przyłożyć drugą kromką – robimy po prostu kanapkę. Sklejone kanapki owijamy folią aluminiową – można po jednej, po kilka np. porcję dla wszystkich, a nawet cały bochenek.
Zawinięty chlebek grillujemy ok. 30-40 minut. W trakcie grillowania obracamy na drugą stronę, aby ser równomiernie się rozpuścić, a chleb przypiekł.