mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kanapka Rybka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

takie rybki nie tylko ładnie wyglądają, ale i świetnie smakują :)

Kanapka Rybka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kanapka Rybka

 

  • 3 kromki chleba
  • serek kanapkowy do smarowania
  • rzodkiewki
  • ogórek zielony
  • kawałek czerwonej papryki
  • czarna oliwka
  • szczypiorek
  • sól

Sposób przygotowania:

Kanapka Rybka
Kromkę chleba smaruję serkiem kanapkowym. Z boków kromki wykrawam wgłębienia, aby powstał zarys ciała ryby oraz ogon. Z trzeciej kromki chleba wycinam ogon i płetwy. Szczypiorek kroję w równe paski i dekoruję nim ogon rybek. Rzodkiewki i ogórki myję i kroję w talarki. Układam warzywa rzędami na kanapkach, zaczynam od ogona. Z czerwonej papryki wykrawam buzię rybkom, a resztę papryki kroję w paseczki i dekoruję nią płetwy. Z czarnej oliwki pokrojonej w plasterki robię rybkom oczka. Kanapki posypuje lekko solą i od razu podaję.
Kanapka Rybka
Ogórka i rzodkiewki myję, po czym kroję w plasterki
Kanapka Rybka
Dwie kromki chleba smaruję serkiem kanapkowym, warzywa kroję

Tagi:

chleb