Sposób przygotowania:
Kanapka z awokado i jajkiem
Awokado obieramy ze skórki, przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem na „papkę”, dodajemy posiekane bardzo drobno chilli i pora, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki.
W niedużym garnku gotujemy wodę, solimy 1 łyżeczkę i kiedy woda zacznie wrzeć wkładamy do niej 2 jajka – gotujemy 6 minut.
Ugotowane jajka zalewamy zimną wodą i bardzo delikatnie obieramy ze skorki.
Na chleb nakładamy porcje pasty z awokado kładziemy na niej po jajku, kroimy je na pół, lekko solimy, pieprzymy (możemy posypać chilli i porem ) i serwujemy, smacznego ; )
W niedużym garnku gotujemy wodę, solimy 1 łyżeczkę i kiedy woda zacznie wrzeć wkładamy do niej 2 jajka – gotujemy 6 minut.
Ugotowane jajka zalewamy zimną wodą i bardzo delikatnie obieramy ze skorki.
Na chleb nakładamy porcje pasty z awokado kładziemy na niej po jajku, kroimy je na pół, lekko solimy, pieprzymy (możemy posypać chilli i porem ) i serwujemy, smacznego ; )