kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1324]

Kanapka z karmelizowanym rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną kanapkę z karmelizowanym rabarbarem. Rabarbar skarmelizowałam z dodatkiem miodu. Polecam na słodkie śniadanie.

Kanapka z karmelizowanym rabarbarem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kanapka z karmelizowanym rabarbarem

 

  • 1 kawałek chleba żytniego
  • 1 łyżka serka śmietankowego
  • 1 łodyga rabarbaru
  • 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

Kanapka z karmelizowanym rabarbarem
Rabarbar dokładnie czyścimy i myjemy, osuszamy z wody. Kroimy na mniejsze kawałeczki. Na patelnie wlewamy miód i dodajemy odsączony z wody i pokrojony rabarbar. Przesmażymy do momentu, aż cała masa zgestnieje, a rabarbar będzie miękki.

Chleb smarujemy serkiem i na wierzchu układamy skarmelizowany rabarbar.
Kanapka z karmelizowanym rabarbarem
Oczyszczony rabarbar przekładamy na deskę i kroimy.
Kanapka z karmelizowanym rabarbarem
Miód wlewamy na patelnię i dodajemy pokrojony rabarbar.
Kanapka z karmelizowanym rabarbarem
Smażymy do momentu aż rabarbar będzie miękki.