Sposób przygotowania:
Śledzie w majonezie z pieczarkami i ogórkami
1. Śledzie wyjmujemy z zalewy, osączamy je dokładnie na sicie lub na papierowym ręczniku, kroimy w kostkę. Tak samo postępujemy z ogórkami i pieczarkami.
2. Do pokrojonych składników dodajemy majonez i musztardę według uznania, mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy posiekanego szczypiorku i natki pietruszki, mieszamy. Tak wykonane śledzie wkładamy do lodówki do schłodzenia.
3. Przed podaniem śledzie posypujemy zieleniną. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 4 porcje.
Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem.
2. Do pokrojonych składników dodajemy majonez i musztardę według uznania, mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy posiekanego szczypiorku i natki pietruszki, mieszamy. Tak wykonane śledzie wkładamy do lodówki do schłodzenia.
3. Przed podaniem śledzie posypujemy zieleniną. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 4 porcje.
Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem.