Sposób przygotowania:
Szakszuka z kukurydzą i tuńczykiem
1. Całą zawartość pomidorów z puszki dajemy na patelnię, dusimy do miękkości i odparowania płynu. Następnie dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy oraz tuńczyka odsączonego z oleju, dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami. Robimy cztery wgłębienia i w każde wbijamy po jednym jajku. Jajka oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy pokrywką i dusimy do ścięcia się jajek.
2. Gotową szakszukę podajemy na gorąco zaraz po przygotowaniu. Smacznego życzę.
Moje rady:
Można użyć dowolnych ziół i przypraw.
Porcja dla 4 osób.
2. Gotową szakszukę podajemy na gorąco zaraz po przygotowaniu. Smacznego życzę.
Moje rady:
Można użyć dowolnych ziół i przypraw.
Porcja dla 4 osób.
skuter5
Babeczka35
Dziękuję :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)
Czekoladka 2