Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1620]

Szakszuka z kukurydzą i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szakszuka to doskonałe rozwiązanie na sycące śniadanie, kolację czy szybki obiad. U mnie najczęściej jest przygotowywana na obiad i za każdym razem inna. Uwielbiamy szakszukę.

Szakszuka z kukurydzą i tuńczykiem

Składniki:

Szakszuka z kukurydzą i tuńczykiem

Składniki:

Sposób przygotowania:

Szakszuka z kukurydzą i tuńczykiem
1. Całą zawartość pomidorów z puszki dajemy na patelnię, dusimy do miękkości i odparowania płynu. Następnie dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy oraz tuńczyka odsączonego z oleju, dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami. Robimy cztery wgłębienia i w każde wbijamy po jednym jajku. Jajka oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy pokrywką i dusimy do ścięcia się jajek.

2. Gotową szakszukę podajemy na gorąco zaraz po przygotowaniu. Smacznego życzę.

Moje rady:

Można użyć dowolnych ziół i przypraw.

Porcja dla 4 osób.