Sposób przygotowania:
Śledzie na zimno z cebulą i pomidorami suszonymi
1. Cebulę obieramy, kroimy w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i dusimy do miękkości często mieszając. Gdy cebula będzie miękka dodajemy pomidory suszone pokrojone w paski, koncentrat pomidorowy, rodzynki i żurawinę, wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, cukrem i przyprawą suszonymi pomidorami. Studzimy.
2. Śledzie wyjmujemy z zalewy, osączamy je na sicie lub na papierowym ręczniku, kroimy w kostkę lub paski. Następnie dodajemy do przestudzonej cebuli i dokładnie mieszamy. Śledzie wkładamy do lodówki do schłodzenia i żeby się przegryzły.
3. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 4 porcje.
Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem.
2. Śledzie wyjmujemy z zalewy, osączamy je na sicie lub na papierowym ręczniku, kroimy w kostkę lub paski. Następnie dodajemy do przestudzonej cebuli i dokładnie mieszamy. Śledzie wkładamy do lodówki do schłodzenia i żeby się przegryzły.
3. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 4 porcje.
Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem.
mocsłodkości
Babeczka35
Bardzo polecam, ja uwielbiam w tej wersji :)