Sposób przygotowania:
Kanapka z pieczonym kurczakiemETAP 1:
Kromkę chleba (użyłam chleba pszennego krojonego) posmarować masłem z obu stron i obsmażyć na suchej patelni na złoty kolor. W tym samym czasie podgrzać w mikrofali upieczone pałki z kurczaka (może być też nieduże udko).
Podgrzane pałki obrać z mięsa, pozbywając się kości. Zdjęte mięso podzielić na kawałki. Usmażony chleb zdjąć z patelni. Posmarować majonezem.
Ułożyć liść sałaty. Na sałacie rozłożyć mięso z kurczaka. Ogórka obrać i pokroić w plasterki. Plasterki ogórka ułożyć na mięsie i doprawić solą i pieprzem. Kanapkę jeść na ciepło.
Można też obsmażyć 2 kromki chleba i kanapkę przyłożyć drugą kromką.