Sposób przygotowania:
Maślana bułka z kurczakiem
Na samym początku przygotowuję mięso. Filet z kurczaka myję, osuszam recznikiem papierowym. W miseczce łączę składniki marynaty. Nacieram przygotowaną marynatą. Mięso przekładam do woreczka do pieczenia. Zamykam szczelnie.
Woreczek z mięsem przekładam do foremki/keksówki. Foremkę napełniam zimną wodą ok 150 ml. Wkładam do piekarnika na 40 min w 180 stopniach. Po upieczeniu mięso wyjmuję z woreczka. Studzę. Kroję w plastry.
Bułkę maślaną, przekrajam wzdłuż. Połówki smaruję masłem i smażę na rumiano na suchej, nagrzanej patelni. Następnie studzę. Smaruję środek bułek musztardą. Na jednej(dolnej) połowie kładę liść sałaty, a następnie plaster mięsa i plastry ogórka świeżego. Kanapkę zawijam w folię spożywczą,aluminiową lub wkładam do lunch boxu. Zabieram do pracy albo jem w domu.
Smacznego.
Woreczek z mięsem przekładam do foremki/keksówki. Foremkę napełniam zimną wodą ok 150 ml. Wkładam do piekarnika na 40 min w 180 stopniach. Po upieczeniu mięso wyjmuję z woreczka. Studzę. Kroję w plastry.
Bułkę maślaną, przekrajam wzdłuż. Połówki smaruję masłem i smażę na rumiano na suchej, nagrzanej patelni. Następnie studzę. Smaruję środek bułek musztardą. Na jednej(dolnej) połowie kładę liść sałaty, a następnie plaster mięsa i plastry ogórka świeżego. Kanapkę zawijam w folię spożywczą,aluminiową lub wkładam do lunch boxu. Zabieram do pracy albo jem w domu.
Smacznego.