patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 665]

Drobiowa wędlina na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny filet z kurczaka w przyprawach i sosie sojowym pieczony w foli. Idealna wędlina nie tylko na kanapki.

Drobiowa wędlina na kanapki

Składniki:

Drobiowa wędlina na kanapki

 

  • 1 kg fileta z kurczaka lub indyka

 

Sposób przygotowania:

Drobiowa wędlina na kanapki
Mięso dokładnie myję. Rozkrajam w poprzech. Lekko rozbijam tłuczkiem.

W miseczce łącze ze sobą wszystkie składniki marynaty. Nacieram mięso dokładnie a następnie zawijam w roladę, bardzo dokładnie.

Następnie zawijam w folię spożywczą i pozostawiam w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Następnie wyciągam z lodówki i przekładam do foli do pieczenia.

Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 50 min. Po upieczenia czekam aż mięso przestygnie. Następnie wkładam do lodówki na minimum 2 godziny.

Smacznego.