WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 935]

Mini kanapki na bagietce czosnkowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Tradycyjne kanapki z szynką i serem ale podane na kawałkach bagietki czosnkowej z dodatkiem ogórka, sałaty i sosu czosnkowego.

Mini kanapki na bagietce czosnkowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mini kanapki na bagietce czosnkowej

 

  • 3 kawałki bagietki czosnkowej
  • 1 liść sałaty lodowej
  • plasterek sera żółtego
  • 1-2 plasterki szynki wędzonej swojskiej
  • kawałek zielonego ogórka
  • sos czosnkowy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mini kanapki na bagietce czosnkowej

ETAP 1:

Z bagietki czosnkowej odkroić 3 plasterki. Ułożyć na nich po kawałki liścia sałaty lodowej.

Na sałacie ułożyć plasterki swojskiej szynki wędzonej dopasowując ich kształt do kształtu kromek. Na szynce ułożyć po kawałku żółtego sera. Ogórka świeżego obrać ze skórki i pokroić na cienkie plasterki.

Na każdej kromce bagietki ułożyć po 2 plasterki ogórka. Doprawić je do smaku solą i pieprzem i polać sosem czosnkowym.

Jeść od razu po przygotowaniu.

Mini kanapki na bagietce czosnkowej
Mini kanapki po nałożeniu ogórka przed doprawieniem i polaniem sosem
Mini kanapki na bagietce czosnkowej
Mini kanapki po nałożeniu kawałków żółtego sera
Mini kanapki na bagietce czosnkowej
Mini kanapki po nałożeniu sałaty i szynki
Mini kanapki na bagietce czosnkowej
Kromki bagietki czosnkowej z kawałkami sałaty