WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Kanapki a'la zapiekanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kanapki a'la zapiekanki to kanapki na zwykłym pieczywie z serem i szynką oraz z dowolnymi dodatkami warzywnymi i ketchupem smażone na patelni i podawane na ciepło.

Kanapki a'la zapiekanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapki a'la zapiekanki

 

Sposób przygotowania:

Kanapki a'la zapiekanki

ETAP 1:

Kromki chleba posmarować z jednej strony masłem. Stroną posmarowaną ułożyć na suchej patelni i obsmażyć na złoty kolor. Przekręcić kromki na drugą stronę. Kromki posypać szczyptą roztartych ziół prowansalskich. Na chlebie ułożyć po jednym plastrze żółtego sera. Szynkę pokroić na kawałki i posypać nią ser.

Smażyć na małym ogniu aż ser się roztopi.

Kanapki zdjąć z patelni. Ułożyć plasterki ogórka konserwowego lub innego warzywa i polać ketchupem pikantnym.

Zjadać od razu po przygotowaniu.

Kanapki a'la zapiekanki
Kanapki a'la zapiekanki przed polaniem ketchupem
Kanapki a'la zapiekanki
Kanapki a'la zapiekanki w trakcie smażenia
Kanapki a'la zapiekanki
Obsmażone kromki chleba z nałożonym żółtym serem
Kanapki a'la zapiekanki
kromki chleba posmarowane masłem i obsmażone na patelni