Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kanapki z tuńczykiem, jajkiem i roszponką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie trójkątne kanapki z tuńczykiem, jajkiem i roszponką świetnie sprawdzą się jako przekąska podczas różnego rodzaju imprez.

Kanapki z tuńczykiem, jajkiem i roszponką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kanapki z tuńczykiem, jajkiem i roszponką

 

  • chleb tostowy 4 kromki
  • jajko 1-2 szt
  • tuńczyk 1/2 puszki
  • masło 1 łyżka
  • roszponka 1 garść
  • pieprz
  • majonez 1-2 łyżki

Sposób przygotowania:

Kanapki z tuńczykiem, jajkiem i roszponką
Kromki chleba tostowego smarujemy masłem. Jajko kroimy w grube plastry i układamy na chlebie. Następnie kładziemy odsączonego z zalewy tuńczyka oraz dokładnie wypłukaną i osuszoną roszponkę.

Mieszamy majonez ze świeżo zmielonym pieprzem i dodajemy do kanapek.

Przecinamy kanapki na trójkątne połówki i spinamy wykałaczkami.
Kanapki z tuńczykiem, jajkiem i roszponką
Jajko kroimy w grube plastry i układamy na chlebie.
Kanapki z tuńczykiem, jajkiem i roszponką
Następnie kładziemy odsączonego z zalewy tuńczyka oraz dokładnie wypłukaną i osuszoną roszponkę.