sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Kanapki na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Propozycja zarówno na śniadanie jak i kolacje

Kanapki na ciepło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapki na ciepło

 

  • składniki:
  • pieczywo tostowe 4 kromki
  • masło lub majonez
  • ser żółty 2 plasterki
  • pomidor 4 plasterki
  • wędlina (szynka, salami) według uznania 2-4 plasterków
  • 1 ogórek konserwowy
  • ketchup

 

Sposób przygotowania:

Kanapki na ciepło
Kromki smarujemy masłem lub majonezem. Pomidora dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Ogórka kiszonego kroimy w plasterki lub paseczki. Na chleb tostowy układamy wędlinę wedle wyboru, plasterki pomidora, ogórka kiszonego i wszystko przykrywamy serem żółtym. Możemy dodać jeszcze cebulę białą lub czerwoną. Całość wkładamy do tostera na około 30s. Gotowe kanapki na ciepło polewamy ketchupem.
Kanapki na ciepło
Wszystkie składniki potrzebne na ciepłe kanapki
Kanapki na ciepło
Wszystkie składniki na tosty kroimy w plasterki
Kanapki na ciepło
Na sam koniec przykrywamy całość serem zółtym
Kanapki na ciepło
Tak gotowe kanapki wkładamy do tostera na 30s.