Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kanapki z tuńczykiem i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zauważyłam , że tuńczyk w oleju doskonale komponuje się smakowo z jajkiem na twardo.

Kanapki z tuńczykiem i jajkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kanapki z tuńczykiem i jajkiem

 

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 1 puszka tuńczyka w oleju ( kawałki )
  • 2 jajka na twardo
  • 18 plasterków ogórka ( dobrze jest go ozdobnie wyciąć )
  • kawałek papryki konserwowej do dekoracji
  • listki natki pietruszki ( melisy , mięty , bazylii ) do dekoracji
  • pieprz grubo mielony do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kanapki z tuńczykiem i jajkiem
Chleb podpiec w tosterze .Tuńczyka odsączyć z zalewy , rozdrobnić widelcem . Lekko oprószyć pieprzem . Obrać jajka i pokroić na połówki - a potem każdą na 3 części .Paprykę pokroić w paseczki ( można w drobną kosteczkę ).
Tuńczyka rozłożyć na chleb ( tak by połówka była wolna ) . Na wolnych połówkach położyć plastry ogórka ( po 3 na kromce ) . Na tuńczyku ułożyć po 3 kawałki jajka na twardo . Udekorować listkami i papryką .
Kanapki z tuńczykiem i jajkiem
kanapka , przekąska , tuńczyk
Kanapki z tuńczykiem i jajkiem
Etap 2

Tagi:

jajko chleb jajka