Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Grillowane kanapki z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne chrupiące kanapeczki z tuńczykiem i pomidorem

Grillowane kanapki z tuńczykiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowane kanapki z tuńczykiem

 

  • 10 kromek chleba tostowego
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 duży pomidor
  • Kilka gałązek natki pietruszki
  • 150g sera żółtego
  • Pieprz kolorowy
  • Ew. odrobina soli

 

Sposób przygotowania:

Grillowane kanapki z tuńczykiem
Tuńczyka odsączyć na sitku, przełożyć do miseczki. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać. Pomidora umyć, osuszyć i pokroić na 5 plastrów. Ser żółty zetrzeć na tarce. 5 kromek rozłożyć na blacie lub desce, tuńczyka podzielić, rozłożyć na te 5 kromek. Plastry pomidora wyłożyć na tuńczyka, posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem, posypać posiekaną natką (troszkę odłożyć do dekoracji) a następnie rozłożyć ser żółty. Tak przygotowane kanapki przykryć pozostałymi 5 kromkami. Ułożyć na grillu, zamknąć pokrywę i grillować ok. 2-3 minut. Kanapki ułożyć na talerzach, posypać pietruszką i pieprzem. Podawać gorące.
Grillowane kanapki z tuńczykiem
Tuńczyka odsączyć na sitku przełożyć do miseczki Natkę opłukać osuszyć i posiekać Pomidora umyć osuszyć i pokroić na 5 plastrów Ser żółty zetrzeć na tarce
Grillowane kanapki z tuńczykiem
5 kromek rozłożyć na blacie lub desce tuńczyka podzielić rozłożyć na te 5 kromek Plastry pomidora wyłożyć na tuńczyka posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem posypać posiekaną natką (troszkę odłożyć do dekoracji) a następnie rozłożyć ser żółty
Grillowane kanapki z tuńczykiem
Tak przygotowane kanapki przykryć pozostałymi 5 kromkami Ułożyć na grillu zamknąć pokrywę i grillować około 2-3 minut