Sposób przygotowania:
Grillowane kanapki z tuńczykiem
Tuńczyka odsączyć na sitku, przełożyć do miseczki. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać. Pomidora umyć, osuszyć i pokroić na 5 plastrów. Ser żółty zetrzeć na tarce. 5 kromek rozłożyć na blacie lub desce, tuńczyka podzielić, rozłożyć na te 5 kromek. Plastry pomidora wyłożyć na tuńczyka, posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem, posypać posiekaną natką (troszkę odłożyć do dekoracji) a następnie rozłożyć ser żółty. Tak przygotowane kanapki przykryć pozostałymi 5 kromkami. Ułożyć na grillu, zamknąć pokrywę i grillować ok. 2-3 minut. Kanapki ułożyć na talerzach, posypać pietruszką i pieprzem. Podawać gorące.