Sposób przygotowania:
Sola w maśle kaparowym
1.Obtocz solę w mące i soli. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż rybę po 3 minuty z każdej strony aż stanie się złocista.
2.Posyp rybę czarnym pieprzem i zdejmij z patelni. Na tą samą patelnię dodaj połowę masła, macierzankę i kapary. Poczekaj aż masło się rozpuści i dodaj sok i startą skórkę z cytryny.
3.Wrzuć rybę z powrotem na patelnię razem z pozostałą częścią masła i świeżą, posiekaną pietruszką. Jak tylko masło się rozpuści danie jest gotowe do podania.
2.Posyp rybę czarnym pieprzem i zdejmij z patelni. Na tą samą patelnię dodaj połowę masła, macierzankę i kapary. Poczekaj aż masło się rozpuści i dodaj sok i startą skórkę z cytryny.
3.Wrzuć rybę z powrotem na patelnię razem z pozostałą częścią masła i świeżą, posiekaną pietruszką. Jak tylko masło się rozpuści danie jest gotowe do podania.