Jenny Morris

Jenny Morris

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Sola w maśle kaparowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sola w maśle kaparowym z dodatkiem macierzanki cytrynowej i natki pietruszki to ciekawy pomysł na danie obiadowe.

Sola w maśle kaparowym

Składniki:

Sola w maśle kaparowym

 

Sposób przygotowania:

Sola w maśle kaparowym
1.Obtocz solę w mące i soli. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż rybę po 3 minuty z każdej strony aż stanie się złocista.

2.Posyp rybę czarnym pieprzem i zdejmij z patelni. Na tą samą patelnię dodaj połowę masła, macierzankę i kapary. Poczekaj aż masło się rozpuści i dodaj sok i startą skórkę z cytryny.

3.Wrzuć rybę z powrotem na patelnię razem z pozostałą częścią masła i świeżą, posiekaną pietruszką. Jak tylko masło się rozpuści danie jest gotowe do podania.