Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kanapkowa pasta jajeczno-warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Smaczny dodatek do domowego pieczywa, pasta jajeczna wzbogacona o warzywa i wędlinę. Najlepiej smakuje ze świeżym chlebkiem.

Kanapkowa pasta jajeczno-warzywna

Składniki:

Kanapkowa pasta jajeczno-warzywna

 

  • 4 jajka
  • 100 g kiełbasy żywieckiej
  • 4 rzodkiewki
  • 0,5 czerwonej papryki
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kanapkowa pasta jajeczno-warzywna

ETAP 1:

Kanapkowa pasta jajeczno-warzywna
ugotowane jajka na twardo obrać i ugnieść widelcem z majonezem

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i rozgnieść widelcem. Dodać majonez, sól oraz pieprz i wymieszać.

ETAP 2:

Kanapkowa pasta jajeczno-warzywna
do rozdrobnionych jajek dodać szczypiorek i kiełbasę

Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Wrzucić do jajek. Kiełbasę żywiecką pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić do jajek.

ETAP 3:

Kanapkowa pasta jajeczno-warzywna
rzodkiewki i paprykę pokroić, wrzucić do masy

Rzodkiewki umyć, osuszyć, odciąć końce. Pokroić w kosteczkę. Paprykę oczyścić z nasion i również pokroić. Wrzucić warzywa do miski, wymieszać całość dokładnie.
Pastę warto schłodzić 2-3 godziny w lodówce, aby smaki się przegryzły. Podawać z pieczywem