SUPERPRZEPIS

Kanapkowe łódeczki

         
ocena: 4/5 głosów: 6
Kanapkowe łódeczki

Kolorowa kanapka dla niejadka.

Składniki:

Kanapkowe łódeczki

 

  • bułka paluch 1 sztuka
  • szynka 1 plaster
  • jajko 1 sztuka
  • żółty ser 1 plaster
  • 1/2pomidora
  • siekany szczypiorek 1 łyżka
  • sałata kilka liści
  • masło do smarowania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kanapkowe łódeczki
Jajko ugotować,wystudzić, obrać i pokroić na ćwiartki. Bułkę włożyć do piekarnika i opiec chwilę, aby była chrupiąca. Przekroić na połowy.Każdą połowę posmarować masłem. Sałatę umyć, osuszyć. Plaster szynki przekroić na pół i zwinąć w ślimaka.Plaster sera przekroić na pół i zwinąć w rulonik. Pomidora umyć, przekroić na dwie części. Na posmarowanej bułce położyć przygotowane składniki. Oprószyć solą i pieprzem. Posypać szczypiorkiem.