Sposób przygotowania:
Kandyzowana skórka pomarańczowa
Cytrusy parzymy wrzątkiem, obieramy cienkie paski (najlepiej z jak najmniejszą ilością białej skórki), kroimy w kosteczkę, zalewamy gorącą wodą i gotujemy przez 15 minut.
Odedzay i dodajemy 1,5 szklanki wody oraz 1,5 szklanki cukru. Gotujemy na średnim ogniu ok. 30-40 min., aż skórki staną się szkliste, a większość syropu wyparuje. Gorące wlewamy do wyparzonych słoików i pozostawiamy do wystygnięcia wieczkiem do dołu.
Doskonale smakują jako dodatek do ciast, tortów i deserów. Wyśmienicie komponuje się również z poranną owsianką.
Odedzay i dodajemy 1,5 szklanki wody oraz 1,5 szklanki cukru. Gotujemy na średnim ogniu ok. 30-40 min., aż skórki staną się szkliste, a większość syropu wyparuje. Gorące wlewamy do wyparzonych słoików i pozostawiamy do wystygnięcia wieczkiem do dołu.
Doskonale smakują jako dodatek do ciast, tortów i deserów. Wyśmienicie komponuje się również z poranną owsianką.