gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 820]

Pasta z makreli i awokado

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosta i szybka w przygotowaniu pasta kanapkowa z makreli i awokado. Polecam wypróbowanie przepisu.

Pasta z makreli i awokado

Składniki:

Pasta z makreli i awokado

 

  • 1 wędzona makrela,
  • 1 awokado,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • pół łyżeczki ostrej papryki,
  • pół łyżeczki słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii.

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli i awokado
Awokado obieramy i pozbywamy się pestki.

Z makreli usuwamy skórę i ości.

Awokado łączymy z makrelą.

Widelcem rozdrabniamy i łączymy składniki.

Dodajemy sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę, suszoną bazylię oraz majonez.

Dokładnie mieszamy składniki pasty.

Podajemy z ulubionym pieczywem na śniadanie lub kolację.

Smacznego ;)