Sposób przygotowania:
Pascha waniliowa z kandyzowanymi skórkami
Twaróg zmielić 2-3 razy. Masło w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem i wanilią na puch, cały czas ucierając dodawać po jednym żółtku. Następnie dodawać po łyżce zmielonego twarogu. Gdy masa będzie już gładka, wlać śmietankę i ubijać na dużych obrotach aż masa stanie się puszysta. Wsypać 100g kandyzowanej skórki, wymieszać. Miseczkę, lub tak jak u mnie większe filiżanki, wyścielić gazą tak aby wystawała poza brzegi, przełożyć masę twarogową, wyrównać wierzch i nakryć gazą. Paschy obciążyć np. spodkami i wstawić na całą noc do lodówki. Po wyjęciu z lodówki przełożyć na talerzyki i delikatnie usunąć gazę. Udekorować pozostałą skórką kandyzowaną i listkami melisy.