2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1489]

Kandyzowana skórka pomarańczowa 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Domowa skórka kandyzowana najlepsza do deserów i wypieków

Kandyzowana skórka pomarańczowa 5 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kandyzowana skórka pomarańczowa 5

 

  • Skórka z obranych 4 pomarańczy
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka cukru

Sposób przygotowania:

Kandyzowana skórka pomarańczowa 5
Pomarańcze szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą następnie oblewamy wrzątkiem i obieramy skórkę tak aby nie było białej błonki bo skórka zrobi się gorzka.Kroimy na paseczki cieniutko,a następnie w kosteczkę ,wkładamy do rondelka ,podlewamy szklanką wody wsypujemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu 20-30 min aż skórka zrobi się miękka. Tak przygotowaną skórkę wkładamy do szklanego słoiczka i przechowujemy w chłodnym miejscu.
Kandyzowana skórka pomarańczowa 5
pomarańczę szorujemy obieramy z błonki kroimy
Kandyzowana skórka pomarańczowa 5
do rondelka wsypujemy skórkę dodajemy cukier podlewamy wodą
Kandyzowana skórka pomarańczowa 5
a nastepnie gotujemy do 30 min na wolnym ogniu