Sposób przygotowania:
Kapuściana wiosenka
Kapustę opłukać, odrzucić wierzchnie uszkodzone liście jeśli takie będą, drobno pokroić.
Marchewkę, umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych okach.
Selera i jabłko umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce tak jak marchew. Pomidora umyć obrać z łupiny pokroić w kostkę. dodać zieleninę
Wszystko wymieszać, skropić sokiem z cytryny.
Dodać olej, posolić, popieprzyć.
Odstawić na pół godziny do lodówki.
Podawać do mięs.
jeśli lubisz bardzo kwaśne to możesz dodać odrobinę octu
Marchewkę, umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych okach.
Selera i jabłko umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce tak jak marchew. Pomidora umyć obrać z łupiny pokroić w kostkę. dodać zieleninę
Wszystko wymieszać, skropić sokiem z cytryny.
Dodać olej, posolić, popieprzyć.
Odstawić na pół godziny do lodówki.
Podawać do mięs.
jeśli lubisz bardzo kwaśne to możesz dodać odrobinę octu