Sposób przygotowania:
Kapuśniak Deana
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować.
Cytrynę sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w półplasterki, usuwając pestki. Paprykę i wędlinę pokroić w paseczki.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, podsmażyć, dodać oczyszczone, opłukane i pokrojone w paseczki grzyby, usmażyć, wymieszać z mąką. Lekko zrumienić, połączyć z kapustą, cytryną, papryką, wędliną, koncentratem pomidorowym i winem, chwilę pogotować.
Doprawić do smaku.
Cytrynę sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w półplasterki, usuwając pestki. Paprykę i wędlinę pokroić w paseczki.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, podsmażyć, dodać oczyszczone, opłukane i pokrojone w paseczki grzyby, usmażyć, wymieszać z mąką. Lekko zrumienić, połączyć z kapustą, cytryną, papryką, wędliną, koncentratem pomidorowym i winem, chwilę pogotować.
Doprawić do smaku.